
Ciprian Ștefan
Crede că prosperitatea începe cu starea potrivită de „a fi” și aici pune accent pe asumarea responsabilității personale în ceea ce privește propriul prezent și viitor financiar și pe înțelegerea modului în care oamenii prosperi gândesc și se raportează la bani și energia banilor. Consideră că este important „să vrei” să devii prosper, însă insuficient, astfel că pasul următor pe care pune accent constă în „a face”. Și nu oricum, ci învățând de la mentori pas cu pas pentru a ști „cum se face”, continuând cu practica individuală pentru a ne demonstra nouă înșine că „putem să facem”ceea ce ne-au învățat mentorii.
Fiind absolvent al facultății de știinte economice, s-a angajat la una dintre băncile mari din piață sperând că va învăța de bancheri ceva care să poată fi aplicat în viața personală. Prima idee care i-a venit a constat într-o strategie încurajată de corporație potrivit căreia va munci mai mult, mai inteligent, mai tare, va câștiga mai mulți bani pentru a pune de-o parte și asa va ajunge să acumuleze o sumă de bani care să-i permită, lui și familiei sale, să traiască o vreme în relativă independență financiară. Ciprian spune că, după 2-3 ani, a aflat un adevăr foarte crud: deși câștiga mai mult, strategia lui era Greșită! După revelația strategiei „greșite”, având sprijinul soției sale, a început să investescă în dezvoltarea personală, în autoanaliză și cu ajutorul mentorilor din domeniul financiar a conștientizat propriile obiceiuri legate de bani. A început să studieze efectiv acțiunile oamenilor bogați, independenți financiar la care a observat un mod diferit de a privi veniturile și cheltuielile, timpul, averea și datoriile personale.
Astăzi, după 12 ani de experiență în banking și doi ani de experiență în antreprenoriat, Ciprian conduce o companie de audit si consultanță și, cu ajutorul unei echipe de experți, oferă servicii complete adresate managementului companiilor IMM și Corporate din România, pentru a putea avea o viziune în detaliu și apoi în ansamblu asupra afacerii, a vulnerabilităților și a oportunităților de dezvoltare.
Ciprian nu a renunțat definitiv la contactul cu băncile și colaborează cu bancherii de cealaltă parte a mesei reprezentând interesele clienților săi în proiecte de corporate banking, implicându-se direct atât în procesul de analiză a solicitării de finațare, cât și în negocierea condițiilor și a costurilor de creditare finale și selecția băncii potrivite pentru finațarea proiectului în condiții optime.
În calitate de co-autor al acestei cărți și-a asumat o misiune personală, și-a fixat o țintă în ceea ce privește Libertatea Financiară și își propune ca prin experiența sa, să ajute cât mai mulți oameni să cunoască ce înseamnă Independența Financiară și Libertatea Financiară, să devină mai „inteligenți financiar”, să ofere valoare, să inspire și să-i sprijine în cursa lor spre această țintă.
Other Member
